Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken
Home > Praktijknieuws

Praktijknieuws

01 december 2022

Verhoogd Vasculair Risico
Patiënten met verhoogde bloeddruk of cholesterolmedicijnen die bij onze praktijkondersteuner onder controle zijn kunnen kiezen voor digitale controles in plaats van spreekuurbezoeken. Via de Mijnhuisarts app wisselt u dan gegevens, labformulieren en uitslagen uit en kunt u vragen stellen over uw behandeling.

Psychische klachten?
De Podcast Psycholoog helpt je op die momenten dat het leven je even niét toelacht. In elke aflevering wordt een belangrijk psychologisch thema besproken en geven ze tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Bloedprikken
Het is mogelijk om bloed te laten prikken op de praktijk van UGC Heyendael. Meer informatie klik hier

Zorg voor transgenderpersonen door UGC Heyendael
Bij Universitair gezondheidscentrum Heyendael bieden wij steeds vaker ondersteuning en zorg voor transpersonen.  Mede door wachttijden en langdurige procedures bij het expertisecentrum Gender en Geslacht van het Radboudumc, wordt er vaker dan voorheen beroep gedaan op ons als huisarts.

Eén van de vaak gestelde vragen betreft het verzoek om medicatie voorschriften te verstrekken (hormonen) of de medicatie te monitoren met regelmatig bloedonderzoek bij het bestellen van medicatie via internet. In uitzonderingsgevallen kunnen wij hieraan meewerken. Heeft u een vraag over deze begeleiding; maak dan een afspraak bij Chantal Hensens of Renske Spanninga

Uiteraard willen wij de beste huisartsgeneeskundige zorg bieden voor patiënten en hebben wij begrip voor de vaak vurige wens van transpersonen. Echter vinden wij dat er eerst een intakegesprek bij een van de twee bovengenoemde huisartsen moet vinden alvorens wij de nacontroles op ons nemen. Op deze wijze kunnen wij deze op een verantwoorde wijze ten uitvoering te brengen.  Graag gaan wij hier verder het gesprek met u aan tijdens het spreekuur.

Zie ook: Transgender jongeren door lange wachttijden overgeleverd aan zelfmedicatie (nos.nl)