Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken

Nieuws

Sorteer op

Covid-boosterprik

Mensen in de leeftijd van 18 jaar en ouder kunnen ZELF een afspraak inplannen bij de GGD voor een Corona-boostervaccinatie. Het is niet nodig om op een uitnodigingsbrief te wachten.

Een afspraak maken kan het beste online; www.coronavaccinatieafspraak.nl. Als dat niet lukt kan het ook telefonisch; 0800-7070. Als u de eerste twee vaccins bij de GGD gekregen heeft, ga dan ook nu zelf (eventueel met hulp van mantelzorgers) naar de GGD. Thuis geprikt worden kan alleen in uitzonderingsgevallen en alleen na overleg met uw huisarts.

Het heeft GÉÉN ZIN om uw huisarts hierover te bellen,
Wij hebben GÉÉN covid-vaccins op de praktijk.

Lees verder

Druk op de huisartsenzorg

Het aantal Covid-besmettingen neemt toe, vooral op basisscholen en in gezinnen. Dit heeft tot gevolg dat we ook op de praktijk te maken hebben met uitval van medewerkers wegens wachten op testen en verplichte quarantaine.

Helaas betekent dit dat de wachttijden aan de telefoon en voor spreekuur-afspraken oplopen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Voor eenvoudige en niet-urgente klachten vragen we u eerst te kijken of u antwoord vindt op www.thuisarts.nl.

Noodzakelijke en spoedzorg hebben voorrang.

Lees verder

Praktijknieuws

Per 1 december is Coby de Valk als vierde vaste doktersassistente werkzaam bij UGC Heyendael.

Bloedprikken
Sinds kort is het mogelijk om bloed te laten prikken op de praktijk van UGC Heyendael. Meer informatie klik hier

Levenseinde-wensen informatie vernieuwd!
Informatie over levenseinde-wensen klik hier

Psychische klachten?
De Podcast Psycholoog helpt je op die momenten dat het leven je even niét toelacht. In elke aflevering wordt een belangrijk psychologisch thema besproken en geven ze tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Lees verder

'Stoppen Met Roken' training

De ‘Stoppen met roken’ training, die op 14 december zou starten, moet helaas verzet worden vanwege de corona-regels. Zodra de nieuwe startdatum bekend is, publiceren we dat op deze plek.

De bijeenkomsten vinden plaats in de praktijk van UGC Heyendael. Tijdstip 19.00 uur tot 20.30 uur. Op 8 februari 2022 is de laatste bijeenkomst. U kunt zich aanmelden via www.rookvrijookjij.nl of via telefoonnummer 076-8895195.

Hoe werkt de Stoppen met roken cursus?
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat u in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt u nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld.

Lees verder

Primeur voor UGC-Heyendael met digitaal Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

UGC-Heyendael is een van de eerste huisartspraktijken in Nederland die hun patiënten de mogelijkheid bieden om met een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens te verzamelen.

Lees verder

Echografie bij de huisarts

Sinds 2019 beschikt onze praktijk over een echoapparaat voor aandoeningen in en rondom de buik en vaginaal onderzoek. Huisarts Spanninga en huisarts Koeslag zijn geschoold voor het maken van verschillende soorten echo’s, zoals een echo van de aorta, lever, galblaas, nieren, blaas, baarmoeder en lokalisatie spiraal.

Lees verder

Digitale doktersassistente Chatty

Chatty is onze nieuwe digitale doktersassistente. Zij helpt u 24/7 met veel voorkomende vragen. Chatty is te benaderen via de button rechts onderin uw beeldscherm. Zij stelt intakevragen zoals normaliter een assistente zou doen. Gebruik voor het doorgeven van mededelingen de feedbackfunctie zoals bv een verhuizing. Voor alle duidelijkheid; Chatty is een computer en geen persoon.

Lees verder

Oorsuizen: hoe ga je er mee om?

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren leven.

Lees verder