Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken

Nieuws

Sorteer op

Uitnodigingen coronavaccinatie per mail verzonden

De groep die op 25 maart de eerste prik ontvangen heeft is per mail uitgenodigd voor de tweede prik op 15 juni. Wegens de bijkomende logistiek en opslagvoorwaardes van de vaccins kunnen wij alleen die datum prikken. Bent u wegens zwaarwegende redenen verhinderd geeft dit dan door aan de assistente ( liefst per mail : ugc-heyendael@radboudumc.nl met vermelding reden) We proberen dan een enkele andere datum te clusteren. Voor deze groep is de vaccinatiedatum naar achteren geschoven, door de Astra vaccinatiestop. De afweer respons is optimaal in de 12 week na de eerste prik. Dit interval moeten wij aanhouden.

De groep 1958-1961: de mensen tot 60 jaar welke nog niet eerder door ons uitgenodigd werden krijgt deze week een uitnodiging voor de eerste prik op 20 mei en voor de tweede prik op 19 augustus . Wij zijn afhankelijk van leverdata, en op de prikmiddagen moeten wij een aparte ruimte regelen waar u, op 1,5 meter afstand 15 min moet wachten na de prik. Wij kunnen dus geen uitgebreid pakket aan vaccinatiedata aanbieden. Wilt u het vaccin stel dan alles in het werk om op de aangegeven data te komen!!!!

 Huisartsen zullen alleen het Astra Zeneca- vaccin geleverd krijgen.

BEL ONS NIET , probeer onze telefoon lijnen vrij te houden voor de mensen die klachten hebben. Lees de informatie op onze en algemene websites. Lees de uitnodiging eerst tweemaal voordat u gaat bellen of mailen.

Heeft u al covid gehad in een periode korter dan 6 maanden geleden en meer dan 4 weken geleden?; u hoeft dan maar een enkel vaccin te krijgen om goed beschermd te zijn, maar u mag wel twee vaccins; dit kan handig zijn om een volledige vaccinatie kaart te kunnen tonen.

Geboortejaren vanaf 1962 zullen door de GGD opgeroepen worden. Aan de huisartsen is gevraagd om lijsten aan te leveren van mensen met een ziekte indicatie, ongeveer dezelfde groep als de mensen die in aanmerking komen voor de jaarlijkse griepvaccinatie. Deze patienten met een ziekteindicatie zullen als eerste uitgenodigd worden door de ggd’s, daarna volgen alle anderen onder de 60 jaar op volgorde van leeftijd.

Lees verder

Praktijknieuws

Per 1 januari 2021 werkt Marijke Verbeeke als POH-GGZ bij UGC Heyendael. Lees meer over haar onder ‘Ons team’.
Robbin Hertogs heeft zijn huisartsen-diploma half februari ontvangen. Hiermee is zijn opleiding bij ons beëindigd. Gefeliciteerd Robbin!
Per 1 maart is Myrthe van den Heuvel bij ons gestart als huisarts-in-opleiding. Lees meer over haar onder “Ons team”.

Levenseindewensen informatie vernieuwd!
Informatie over levenseindewensen klik hier

Bloedprikken
Sinds kort is het mogelijk om bloed te laten prikken op de praktijk van UGC Heyendael. Meer informatie klik hier

Oude website opgeheven!

 

Lees verder

Stoppen met roken trainingen in 2021

De ‘Stoppen met roken” trainingen, die op 20 januari en 1 maart zouden starten, zijn geannuleerd in verband met corona lockdown. Op dit moment is de eerste nieuwe startdatum voor de groepstrainingen donderdag 3 mei, tijdstip van 19.00 uur tot 20.30 uur in UGC Heyendael. Wilt u nu al telefonisch of online begeleiding, dan kunt u zich aanmelden via www.rookvrijookjij.nl of via telefoonnummer 076-8895195.

Hoe werkt de Stoppen met roken cursus?
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat u in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt u nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld.

Lees verder

Primeur voor UGC-Heyendael met digitaal Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

UGC-Heyendael is een van de eerste huisartspraktijken in Nederland die hun patiënten de mogelijkheid bieden om met een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens te verzamelen.

Lees verder

Echografie bij de huisarts

Sinds 2019 beschikt onze praktijk over een echoapparaat voor aandoeningen in en rondom de buik en vaginaal onderzoek. Huisarts Spanninga en huisarts Koeslag zijn geschoold voor het maken van verschillende soorten echo’s, zoals een echo van de aorta, lever, galblaas, nieren, blaas, baarmoeder en lokalisatie spiraal.

Lees verder

Digitale doktersassistente Chatty

Chatty is onze nieuwe digitale doktersassistente. Zij helpt u 24/7 met veel voorkomende vragen. Chatty is te benaderen via de button rechts onderin uw beeldscherm. Zij stelt intakevragen zoals normaliter een assistente zou doen. Gebruik voor het doorgeven van mededelingen de feedbackfunctie zoals bv een verhuizing. Voor alle duidelijkheid; Chatty is een computer en geen persoon.

Lees verder

Oorsuizen: hoe ga je er mee om?

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren leven.

Lees verder