Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken

Nieuws

Sorteer op

Nieuwe functie Erik Bischoff

Zoals u waarschijnlijk zult weten, werkt onze huisarts Erik Bischoff ook al jaren als senior-onderzoeker in het Radboudumc. Per september stopt hij met deze functie bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Erik wordt hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde in het Erasmus MC in Rotterdam. Een benoeming tot professor volgt in 2025. Erik: “Ik ben erg blij met deze nieuwe en uitdagende stap in mijn carrière. Ik hoop dat ik met deze nieuwe functie een grote invloed kan hebben op de huisartsenzorg in de regio Rotterdam en in Nederland.  Maar ik zou mijn praktijk niet willen missen, dus ik blijf het combineren met mijn werk als huisarts bij UGC Heyendael.” Het spreekuur van Erik is vanaf september op de vrijdagochtend en vrijdagmiddag. Bent u ingeschreven bij Erik en heeft u klachten die niet kunnen wachten tot vrijdag, dan bent u welkom bij huisarts Renske Spanninga of een andere collega.

Wij wensen Erik heel veel succes in Rotterdam.

 

Lees verder

Stoppen met roken

Als u wilt stoppen met roken (SMR), kunnen we u daarbij begeleiden. Begeleiding in groepsverband heeft goede resultaten, omdat deelnemers elkaar stimuleren.

29 mei 2024 start weer een nieuwe ‘Stoppen met roken’ training. Er zijn zeven bijeenkomsten in acht weken gedurende 1,5 uur. Deze vinden op woensdag plaats in de praktijk van UGC Heyendael; tijdstip 19.00 uur tot 20.30 uur. De laatste bijeenkomst is 24 juli 2024.
U kunt zich aanmelden via www.rookvrijookjij.nl of via telefoonnummer 076-8895195

Ook op 23 september start er een bijeenkomst, de laatste training van deze groep is op 11 november 2024.

 

 

Lees verder

Spreekuurvoorbereiding

Spreekuurvoorbereiding met Bingli

Bingli is een slim medisch interview.

Bingli, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, stelt de patiënt 70 à 100 procent van de medische vragen die een dokter zou stellen. Daardoor zou de eigenlijke consultatietijd zowat 30 procent ingekort worden en krijgt de dokter enkele waarschijnlijkheidsdiagnoses voorgesteld. De arts en patiënt gaan vervolgens in gesprek en kunnen de standaard vragen overslaan; deze zijn al door bingli gesteld.

Neem bij spoedeisende medische klachten altijd direct telefonisch contact op in plaats van digitaal.

 

Lees verder

Griep- en pneumokokken vaccinatie 2023

Griep en pneumokokken prikken zaterdag 21 oktober op de praktijk gemist?

We hebben nog prikken! Kom tussen 11 en 12 bij de assistente alsnog de pri(kken) halen.

U hoeft niet van tevoren te bellen.Heeft u een ziekte-indicatie, leeftijd 60 plus,  of heeft u ernstig overgewicht? Dan komt u in aanmerking voor de griepprik. Heeft u niet eerder een griepprik gehad? Meldt u bij de assistente, u krijgt namelijk niet vanzelf een oproep. Toon uw oproep op uw telefoon of neem de brief geprint mee. Zwangeren krijgen vanaf 2023 de griepprik bij de verloskundige.

Corona prikken worden NIET door huisartsen gegeven. Wel door de GGD. Voor info over coronaprik bel 0800 – 7070 of kijk op www.planjeprik.nl

Er hoeft geen tijd tussen de coronaprikken en de griep- of pneumokokken prik te zitten

 

Lees verder

Praktijknieuws

Heeft u een hotmail of gmail email adres?
Gmail en ook hotmail blokkeren vaak onze mails waardoor deze helemaal niet bij u bezorgd worden. Als u onze praktijk aan uw contactenlijst toevoegt komen onze mails waarschijnlijk wel bij u aan. Kijk ook altijd in uw reclame/nieuwsbrieven/ spamfolder. Wij sturen berichten over een zieke medewerker en daardoor geannuleerde afspraak namelijk alleen nog per mail; het zou jammer zijn als deze berichten u niet bereiken. Oproepen voor vaccinaties, voor controle spreekuren en antwoorden op uw email vragen kunnen zo allemaal in de spam terecht komen. U kunt natuurlijk ook een email adres van een andere provider aan ons doorgeven.

PrEP
PrEP is een veilige én effectieve pil waarmee je kunt voorkomen dat je HIV oploopt. Sinds 2016 is PrEP beschikbaar in Nederland. Mensen die PrEP willen gebruiken kunnen bij ons terecht. De huisarts en assistent verzorgen de controle en begeleiding. Wilt u PrEP gaan gebruiken? Maak dan een afspraak. PrEP is uitsluitend te koop op recept; het wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Meer informatie over PrEP is te vinden op www.prepnu.nl.

 

Lees verder

Echografie bij de huisarts

Sinds 2019 beschikt onze praktijk over een echoapparaat voor aandoeningen in en rondom de buik en vaginaal onderzoek. Huisarts Spanninga en huisarts Koeslag zijn geschoold voor het maken van verschillende soorten echo’s, zoals een echo van de aorta, lever, galblaas, nieren, blaas, baarmoeder en lokalisatie spiraal.

Lees verder

Primeur voor UGC-Heyendael met digitaal Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

UGC-Heyendael is een van de eerste huisartspraktijken in Nederland die hun patiënten de mogelijkheid bieden om met een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens te verzamelen.

Lees verder

Digitale doktersassistente Chatty

Chatty is onze nieuwe digitale doktersassistente. Zij helpt u 24/7 met veel voorkomende vragen. Chatty is te benaderen via de button rechts onderin uw beeldscherm. Zij stelt intakevragen zoals normaliter een assistente zou doen. Gebruik voor het doorgeven van mededelingen de feedbackfunctie zoals bv een verhuizing. Voor alle duidelijkheid; Chatty is een computer en geen persoon.

Lees verder

Oorsuizen: hoe ga je er mee om?

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren leven.

Lees verder