Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken

Nieuws

Sorteer op

UGC Heyendael bestaat 10 jaar, vier dit met ons op 17 september!

We vieren dit graag samen met u, bij ons ingeschreven patiënten en andere belangstellenden!  Nieuwsgierig naar wat wij nog meer doen behalve goede huisartsenzorg bieden? Wij praten u graag bij.

Feest u met ons?
Deelname is gratis, maar we weten wel graag van te voren of u komt.
Meldt u aan via deze link of scan de QR code in deze poster

 

Lees verder voor het programma van de middag

Lees verder

'Stoppen Met Roken' training

Op 26 september start weer een nieuwe ‘Stoppen met roken’ training. Er zijn zeven bijeenkomsten gedurende 1,5 uur en vinden elke dinsdag plaats in de praktijk van UGC Heyendael; tijdstip 19.00 uur tot 20.30 uur. De laatste bijeenkomst is op 30 augustus.
U kunt zich aanmelden via www.rookvrijookjij.nl of via telefoonnummer 076-8895195.

Hoe werkt de Stoppen met roken cursus?
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat u in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt u nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld.

Lees verder

Actieweek van huisartsen en drukte

Maandag 27 juni  was de aftrap voor een landelijke actieweek als protest tegen de vele extra taken die huisartsen op hun bord krijgen.

Het komt regelmatig in het nieuws dat er meer en meer werk bij de huisartsen terecht komt. Ook bij ons is dit het geval.
Helaas betekent dit dat de wachttijden aan de telefoon en afspraken voor spreekuren oplopen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.
Voor eenvoudige en niet urgente klachten vragen we u eerst te kijken of u antwoord vindt op www.thuisarts.nl.

Noodzakelijke en spoedzorg hebben voorrang.

Lees verder

Praktijknieuws

Per 1 juli stopt Talisha de Rouw als praktijkondersteuner somatiek bij UGC Heyendael. De gesprekken voor een opvolger zijn binnenkort.

Bloedprikken
Sinds kort is het mogelijk om bloed te laten prikken op de praktijk van UGC Heyendael. Meer informatie klik hier

Levenseinde-wensen informatie vernieuwd!
Informatie over levenseinde-wensen klik hier

Transgenderzorg
Wij begeleiden en monitoren chronisch medicatiegebruik alleen, nadat een behandeling gestart is bij een transgenderpoli en door de specialist voor verdere begeleiding naar de huisarts is terugverwezen. Wij begeleiden geen medicatie-gebruik door uzelf gestart.  Voor meer informatie; druk op de “lees verder” button hieronder.

Psychische klachten?
De Podcast Psycholoog helpt je ….

 

Lees verder

Primeur voor UGC-Heyendael met digitaal Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

UGC-Heyendael is een van de eerste huisartspraktijken in Nederland die hun patiënten de mogelijkheid bieden om met een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens te verzamelen.

Lees verder

Echografie bij de huisarts

Sinds 2019 beschikt onze praktijk over een echoapparaat voor aandoeningen in en rondom de buik en vaginaal onderzoek. Huisarts Spanninga en huisarts Koeslag zijn geschoold voor het maken van verschillende soorten echo’s, zoals een echo van de aorta, lever, galblaas, nieren, blaas, baarmoeder en lokalisatie spiraal.

Lees verder

Digitale doktersassistente Chatty

Chatty is onze nieuwe digitale doktersassistente. Zij helpt u 24/7 met veel voorkomende vragen. Chatty is te benaderen via de button rechts onderin uw beeldscherm. Zij stelt intakevragen zoals normaliter een assistente zou doen. Gebruik voor het doorgeven van mededelingen de feedbackfunctie zoals bv een verhuizing. Voor alle duidelijkheid; Chatty is een computer en geen persoon.

Lees verder

Oorsuizen: hoe ga je er mee om?

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren leven.

Lees verder