Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken

Nieuws

Sorteer op

Zomernieuws en afwezigheid huisartsen

Corona

Het aantal geïnfecteerden neemt af. Wij werken weer (bijna) normaal. Maar nog steeds geldt; kom niet als u koorts hebt, bel dan eerst.

Beeldbellen of videoconsult

Wist u dat u de assistente kan vragen om een video consult?

Vertrek Mariken Gaakeer

Praktijkondersteuner/ verpleegkundige somatiek Mariken Gaakeer gaat stoppen bij ons per 1 september 2020. Wij danken haar voor haar inzet. Zij heeft 4,5 jaar met veel plezier en betrokkenheid zorg geboden aan patiënten met chronische aandoeningen. Op dit moment hebben wij een vacature. We zullen de medische controles overnemen en borgen totdat de vacature ingevuld is.

Marten Damsma

Per 1 september zal Marten Damsma als zesde huisarts 1 dag per week op donderdagen het team versterken.

Afwezigheid huisartsen zomerperiode

In de zomerperiode van 12 juli tot 24 augustus werken we met halve bezetting. Voor afspraken die niet kunnen wachten tijdens de vakantieperiode van uw huisarts kunt u terecht bij een van de vaste collega’s of waarnemend huisartsen. Overleg bij twijfel met de assistente.
13 juli- 2 augustus: Chantal Hensens en Renske Spanninga
3 augustus tot 23 augustus: Erik Bischoff, Martijn Rutten en Lonneke Koeslag

Chatty

Maak kennis met onze digitale assistente Chatty. Via Chatty kunt u makkelijk herhaalrecepten aanvragen, een e- consult over uw klachten opstarten en als u dat wilt een foto van en kwaal uploaden. Het digitale berichten verkeer via Chatty is beveiligd volgend de norm medische gegevens. Per 1 oktober zullen we de oude website met het portaal voor bestellen van herhaalrecepten en indienen van e- consulten opheffen. Probeer dit een keer met hulp van Chatty! Voor korte mededelingen en niet medische vragen kunt u mailen naar ugc-heyendael@radboudumc.nl

 

Lees verder

Huisartsbezoek - ook in coronatijd & info over corona check-app

Hoe kan ik de huisarts veilig bezoeken?

Klik hier voor de korte informatie film

U kunt de assistente vragen om een videoconsult als u denkt dat uw klachten ook op afstand beoordeeld kunnen worden.

Corona check-app

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG  heeft een corona-check app uitgebracht. In deze app kun je dagelijks je gezondheidsgegevens invoeren. Als er een medische reden is krijg je het advies om medische hulp in te schakelen.

Lees verder

Coronavirus

Gezien de uitbreiding van het coronavirus, voor uw eigen veiligheid en ter preventie van besmettingen in de praktijk hebben we de volgende maatregelen genomen;

  • Ga NIET naar onze praktijk of huisartsenpost toe
  • Neem eerst telefonisch contact met ons op 
  • Een afspraak maken voor het spreekuur gebeurt voorlopig alleen telefonisch
  • Het maken van online afspraken is momenteel niet mogelijk.
  • Afspraken maken aan de balie is momenteel niet mogelijk.

Uw huisarts vertelt aan de telefoon wat u moet doen.

Lees verder

Digitale doktersassistente Chatty

Chatty is onze nieuwe digitale doktersassistente. Zij helpt u 24/7 met veel voorkomende vragen. Chatty is te benaderen via de button rechts onderin uw beeldscherm. Zij stelt intakevragen zoals normaliter een assistente zou doen. Voor alle duidelijkheid; Chatty is een computer en geen persoon.

Lees verder

Nieuwe medewerkers

Per 1 januari 2020 zijn drie nieuwe medewerkers gestart in onze praktijk. Trudy van Kempen-Heinemans is onze nieuwe doktersassistente. Jan Jacobs praktijkondersteuner GGZ. Per 1 februari start Jolande Pauls als doktersassistente. Met deze nieuwe mensen is het team van UGC Heyendael weer op volledige sterkte. Zie onder team voor meer informatie over de personen.

Lees verder

Echografie bij de huisarts

Sinds 2019 beschikt onze praktijk over een echoapparaat voor aandoeningen in en rondom de buik en vaginaal onderzoek. Huisarts Spanninga en huisarts Koeslag zijn geschoold voor het maken van verschillende soorten echo’s, zoals een echo van de aorta, lever, galblaas, nieren, blaas, baarmoeder en lokalisatie spiraal.

Lees verder

Stoppen met roken training

Op maandag 31 augusus  van 19.00 uur tot 20.30 uur start alweer de vierde Stoppen met roken training in UGC Heyendael. De training bestaat uit  7 bijeenkomsten.

Op maandag 26 oktober start de vijfde training, ook 7 bijeenkomsten.

Hoe werkt de stoppen met roken cursus?
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat u in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt u nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld.

Lees verder

Oorsuizen: hoe ga je er mee om?

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren leven.

Lees verder