Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken

Nieuws

Sorteer op

Stoppen met roken trainingen in 2021

In 2021 starten opnieuw drie trainingen ‘Stoppen met roken”. Op dinsdag 20 januari, maandag 1 maart en donderdag 3 mei van 19.00 uur tot 20.30 uur in UGC Heyendael. Aanmelding kan via www.rookvrijookjij.nl of via telefoonnummer 076-8895195.

Hoe werkt de Stoppen met roken cursus?
In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaat u in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgt u nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld.

Lees verder

Praktijknieuws

UGC-Heyendael doet mee aan het TOOL-onderzoek: verbetering van zorg in de huisartsenpraktijk.

Alle 65-plussers uit onze praktijk met een email-adres hebben per mail een uitnodiging gekregen om mee te doen. Deelname is geheel vrijwillig! Jammer genoeg werkte de link niet. Daarom is er op 9 november een nieuwe mail verstuurd. Dit is geen phishing, Het is een wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met VU Medisch Centrum-Amsterdam. UGC-Heyendael ondersteunt dit onderzoek.

Oude website opgeheven

De (oude) website via praktijkinfo is opgeheven. U kunt geen herhaalrecepten meer via deze route aanvragen. Gebruik de Mijnhuisartsapp, de digitale assistente Chatty of de telefonische herhaalreceptenlijn. Ook email-consultatie via de oude website is niet meer mogelijk. Gebruik voor medisch-inhoudelijke, dus privacygevoelige zaken, Chatty.  Voor logistieke vragen; bijvoorbeeld doorgeven adreswijziging, de feedbackfunctie in Chatty of eventueel de email ugc-heyendael@radboudumc.nl. Email is onvoldoende beveiligd voor medisch-inhoudelijke zaken.

Per 1 januari 2021 start Marijke Verbeeke als POH-GGZ bij UGC Heyendael. Zij is de opvolgster van Jan Jacobs die per 20 december 2020 is gestopt.

Lees verder

Primeur voor UGC-Heyendael met digitaal Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

De drie huisartspraktijken UGC-Heyendael, Oosterhout en Thermion Lent zijn de eerste huisartsen in Nederland die hun patiënten de mogelijkheid bieden om met een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gegevens te verzamelen.

Lees verder

Digitale doktersassistente Chatty

Chatty is onze nieuwe digitale doktersassistente. Zij helpt u 24/7 met veel voorkomende vragen. Chatty is te benaderen via de button rechts onderin uw beeldscherm. Zij stelt intakevragen zoals normaliter een assistente zou doen. Gebruik voor het doorgeven van mededelingen de feedbackfunctie zoals bv een verhuizing. Voor alle duidelijkheid; Chatty is een computer en geen persoon.

Lees verder

Echografie bij de huisarts

Sinds 2019 beschikt onze praktijk over een echoapparaat voor aandoeningen in en rondom de buik en vaginaal onderzoek. Huisarts Spanninga en huisarts Koeslag zijn geschoold voor het maken van verschillende soorten echo’s, zoals een echo van de aorta, lever, galblaas, nieren, blaas, baarmoeder en lokalisatie spiraal.

Lees verder

Oorsuizen: hoe ga je er mee om?

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren leven.

Lees verder