Openingstijden Locatie Contact
x Zoeken
Home > Uitnodigingen coronavaccinatie per mail verzonden

Uitnodigingen coronavaccinatie per mail verzonden

02 mei 2021

Op basis van de beoordeling van het Europese medicijnagentschap EMA heeft de minister besloten de vaccinaties met AstraZeneca te hervatten. Zij hebben de meldingen onderzocht en gemeld dat (externe link):
Zij beoordeelt;

  • dat de voordelen van het AstraZeneca-vaccin zwaar opwegen tegen de risico’s van een mogelijke link van het vaccin met zeldzame vormen van trombose
  • er een samenhang is tussen het vaccin en deze zeldzame vormen, dit komt voor bij 1 op de miljoen gevaccineerden en er is een behandeling voor mogelijke immunoglobulines. Krijgt u klachten 7-14 dagen na vaccinatie met AstraZeneca, neemt dan direct contact op met de praktijk (dikke benen of armen, plotselinge benauwdheid, bloeduitstortingen)
  • het vaccin niet een groter risico geeft op bloedproppen (trombose) in algemene zin
  • er geen bewijs is dat er een probleem is met specifieke batches of productielocaties van het vaccin.
Vaccinatie door de GGD voor 65 plussers

Ouderen vanaf 65 jaar worden per brief uitgenodigd door de GGD volgens een landelijk oproepschema per leeftijdsgroep.
Mensen met een ernstige onderliggende ziekte worden door hun behandelend specialist opgeroepen om in het ziekenhuis gevaccineerd te worden. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met uw specialist.
Voor de thuis-te-prikken-groep (mensen die niet naar de prikstraat vervoerd kunnen worden) hebben wij nog geen datum en geen vaccin.

Bekijk hier het filmpje met duidelijke uitleg over de verschillende corona vaccins.

U vindt meer informatie op www.corovaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Meer uitleg en informatie vindt u op www.thuisarts.nl